Kesäjuhlien lohihampurilainen

Upea lohiburgeri yllättää yhdistämällä tutut suomalaiset kesämaut japanilaiseen teriyakiin.

Ainesosat

4 annosta
1 ps Vaasan Hampurilaissämpylöitä
Tomaattisalsa
3 tomaattia
6 kevätsipulia
½ ruukkua lehtipersiljaa
½ tl suolaa
¼ mustapippuria
Lisäksi
noin 900 g ruodotonta lohifileetä
1 dl teriyakikastiketta
2 rkl seesaminsiemeniä
salaattia

Ohje:

Valmista ensin tomaattisalsa. Puolita tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatinpuolikkaat, kevätsipulit ja lehtipersilja.

Nosta puolet kevätsipuleista kulhoon odottamaan. Sekoita loput kasvikset toisessa kulhossa. Lisää suolaa ja mustapippuria. Anna tekeytyä muiden valmisteluiden ajan.

Leikkaa lohesta nahka pois. Paloittele kala noin 4×5 cm kokoisiksi paloiksi ja nosta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Voitele kalat teriyakikastikkeella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Paahda hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat. Kokoa hampurilaiset nostamalla pohjalle ensin salaattia ja päälle lohipalat, hienonnettuja kevätsipuleita ja tomaattisalsaa.

Tarjoa mehevät lohiburgerit heti.