Omenainen näkkärigranola

Rapsakka granola valmistuu helposti näkkäreistä. Ripottele omenalta ja kookokselta maistuva rouskuva herkku jugurtin tai hedelmäsalaatin joukkoon.

Ainesosat

10 kpl Vaasan Koulunäkki -viipaletta
1½ dl kuivattuja omenalastuja
2 dl kaurahiutaleita
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kookossokeria
1/4 tl suolaa
½ tl kanelia
½ dl kookosöljyä
1 dl vettä

Ohje:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa 8 näkkäriä jauhoksi puunuijalla tai tehosekoittimessa. Murenna kaksi näkkäriä ja omenalastut käsin rouheammiksi paloiksi. Kaada näkkärijauhot ja -murut sekä omenamurska kulhoon. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, pellavansiemenet, sokeri, suola ja kaneli. Sulata kookosöljy ja lisää se kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää vielä vesi ja sekoita. Kaada seos tasaisesti leivinpaperille, mutta älä taputtele tai tasoita sitä. Laita uuniin paahtumaan 30 minuutiksi. Sammuta uuni ja avaa luukku raolleen. Anna granolan jäähtyä uunissa. Kun granola on täysin jäähtynyt ja kovettunut, kaada se lasipurkkiin ja säilytä huoneenlämmössä kuivassa paikassa.