Näkkäri-caesar

Salaattiklassikko uudistuu vegeversioksi paahdetuilla kikherneillä ja näkkileipämurulla. Perinteisen caesar-kastikkeen maustaa anjoviksen sijaan kapris.

Ainesosat

CAESAR-KASTIKE
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
1 rkl kapriksia
mustapippuria
NÄKKÄRIMURU
3 kpl Vaasan Koulunäkki -näkkileipää
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
SALAATTI
1 prk / 100 g kikherneitä
suolaa
½ tl paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 punasipuli
1 romainesalaatti
n. 100 g parmesan-juustoa

Ohje:

Caesar-kastike

Mittaa kaikki ainekset korkeaan ja kapeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella kulhon pohjasta asti. Kun kastike on muuttunut pohjasta valkoiseksi majoneesiksi, nosta sauvasekoitin hitaasti kastikkeen pintaan ja pyöräytä kerran, jotta pinnalle jääneet öljyt sekoittuvat kastikkeen joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan.

Näkkärimuru

Lorauta öljy pannulle ja kuumenna. Murenna näkkärit pannulle rouheiksi muruiksi ja purista joukkoon valkosipulin kynnet. Paahda hetki ja kaada jäähtymään laakealle lautaselle.

Salaatti

Lorauta pannulle öljyä. Kaada valutetut kikherneet pannulle. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja paahda kikherneitä, kunnes ne ovat saaneet paahteisen pinnan. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Aseta tarjoiluastialle salaatinlehdet, ripottele päälle kikherneet ja punasipuli, ja raasta juustohöylällä parmesaanista lastuja. Lisää päälle kastike ja viimeistele näkkärimuruilla.