Ainesosat

1 pkt Vaasan Ruispaloja
juustoa
Ruskistettu voi:
300 g voita
ripaus suolaa
Mummonkurkut:
1/2 kurkku
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl vettä
tilliä

Ohje:

Kuutioi 200 g voita suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan tai pannulle. Näin lämpö jakautuu tasaisesti ja mahdolliset roiskeet pysyvät kattilassa. Nosta lämpötilaa hiljalleen. Kun voi alkaa kuplia, sekoita sitä ajoittain kevyesti. Kun voi kuohahtaa hieman ja haju on karamellisoituneen pähkinäinen, on voi valmista. Kaada ruskistettu voi puhtaaseen, lämpöä kestävään astiaan jäähtymään.

Kun voi on jäähtynyt hieman, lisää siihen loput 100 g voita. Vatkaa voi kuohkeaksi käsivatkaimella, mausta suolalla ja siirrä sivuun odottamaan.

Viipaloi kurkku kannelliseen rasiaan. Mittaa joukkoon vesi, sokeri, suola ja tilli. Kaada kurkkujen päälle lopuksi etikka ja sulje rasian kansi. Ravista kevyesti ja siirrä jääkaappiin noin 15 minuutiksi tekeytymään.

Voitele paahdettu Ruispala ruskistetulla voilla, lisää halutessasi viipale juustoa ja lado päälle mummonkurkkuja.