Ainesosat

1 Vaasan Lapin Rieska ruis
8-10 vihreää pikkuparsaa keitettynä
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
n. 50 g vuohenjuustoa
3 rkl raastettua parmesaania
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun: pinjansiemeniä, rucolaa tai salaattisekoitusta

Ohje:

Asettele rieskalle kinkku, viipaloitu vuohenjuusto, parsat ja parmesaani. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 250-asteisessa uunissa n. 5 min tai kunnes juusto lämpenee ja saa väriä. Viimeistele pinjansiemenillä ja rucolalla. Vinkki: Jos et löydä hoikkaa pikkuparsaa, niin voit käyttää tavallista vihreää parsaa puolitettuna. Tällöin riittää 4-5 parsatankoa.

Parsan keittäminen
Kuori tuoreet valkoiset parsat ennen keittämistä. Vihreitä ei tarvitse välttämättä kuoria, elleivät ne ole kovin puunmaisia. Poista puumainen tyvi. Kuori nupun alta tyveen päin. Laita kuoritut parsat odottamaan keittämistä kylmään veteen. Sido parsat tiiviiksi nipuiksi. Keitä parsat korkeassa ja kapeassa kattilassa, nuput ylöspäin, veden pinnan yläpuolella. Lisää suola (2 tl/1 l vettä). Keitä parsat napakoiksi. Miniparsalle riittää muutama minuutti, vihreälle n. 5 min ja oikein paksuille valkoisille parsoille 9 minuuttia. Vastanostettu parsa kypsyy nopeimmin. Valuta parsat huolella. Pizzaan tulevien parsojen keittoajasta voi vähentää muutaman minuutin, sillä parsa kypsyy vielä uunissakin.