Ainesosat

16 viipaletta Vaasan Isopaahto -leipää
Paprikatäyte:
100 g valmiiksi paahdettuja tölkkipaprikoita
1 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 Vaasan Isopaahto viipale
0,5 tl suolaa
Fetatäyte:
100 g fetajuustoa
200 g tuorejuustoa
mustapippuria
Grillatut kasvikset:
1 kpl munakoiso
1 kpl kesäkurpitsa
öljyä
suolaa
Kostutus:
2 dl maitoa
Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1 dl kermaa
Koristeeksi:
salaatinlehtiä
rucolan versoja tai muita versoja
saksanpähkinöitä
punasipulia
murustettua fetaa

Ohje:

Valmista paprikatäyte: Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja aja sileäksi. Laita sivuun odottamaan.

Valmista fetatäyte: Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja aja sileäksi tahnaksi. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Sivele pintaan öljyä ja paahda parilapannulla tai grillissä muutama minuutti. Mausta suolalla.

Leikkaa ohuelti paahtoleipäpalojen reunat pois. Asettele neljä viipaletta tuorekelmun päälle ja kostuta maidolla. Levitä pinnalle puolet fetatäytteestä ja asettele päälle grillattuja kasviksia. Nosta päälle seuraava kerros paahtoleipiä, kostuta ja täytä paprikatäytteellä ja kasviksilla. Täytä viimeinen kerros fetatäytteellä. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Kääri koko komeus kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Kuorrutus ja koristelu: Notkista tuorejuusto kulhossa, mittaa sekaan kerma ja vatkaa vaahdoksi.

Poista kelmu kakun ympäriltä ja tasoita reunoja tarvittaessa. Levitä tuorejuustovaahto voileipäkakun pintaan ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.