Maissikeitto ja
chorizo-leipäkrutonkeja

Jos grillattu maissi jo kyllästyttää, kokkaa tuoreiden maissien jyvistä ihanaa meksikolaistyylistä keittoa. Jos maissinjyvien raapimiseen tähkistä ei ole aikaa, keiton voi valmistaa myös pakaste- tai tölkkimaissista. Keiton pinnalle asetellut, chorizomakkaran kanssa paistetut paahtoleipäkuutiot antavat keitolle herkullisen rapean suutuntuman. Leipäpalat imevät rasvasta suolaa ja aavistuksen tulisuutta.

Ainesosat

NELJÄLLE
4 dl tuoreita maissinjyviä
1 keltasipuli
2 rkl öljyä
7 dl kasvislientä
1 tl juustokuminaa
1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
200 g ranskankermaa
1 dl hienonnettua korianteria tai minttua
(suolaa ja pippuria)
Chorizo-leipäkrutongit:
100 g chorizomakkaraa
4 viipaletta paahtoleipää

Ohje:

Raaputa maissinjyvät tähkistä irti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää maissinjyvät ja sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, juustokumina ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu.

Keitä hiljalleen poristen 10–15 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimen kulhoon. Lisää ranskankerma ja korianteri (mutta jätä halutessasi muutama korianterinlehti koristelua varten). Soseuta sileäksi keitoksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella.

Kaada keitto takaisin kattilaan, pidä lämpimänä.

Viipaloi chorizomakkarat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paahtoleipäviipaleet. Nosta chorizoviipaleet pannulle, kuumenna ja paista, kunnes rasva alkaa irrota makkarasta. Lisää paahtoleipäkuutiot. Paista pari minuuttia, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita. Nostele seosta keittoannoksen päälle.

VINKKI! Tämä raikas sitruunan ja korianterin makuinen keitto sopii ihanasti myös rapujuhlien alkukeitoksi.