Ainesosat

Fetatäyte:
200 g fetaa
puolikas ruukku persiljaa
200g turkkilaista jogurttia1 tl
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Savulohi-punakaalitäyte:
100 g punakaalia
1/2 luomusitruuna
300 g lämminsavulohta
1 ruukku ruohosipulia
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraichea
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Kokoaminen:
1 pss (n. 500 g) Vaasan paahtoleipää
1,5-2 dl maitoa
Kuorrute ja koristelut:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g ranskankermaa
syötäviä kukkia ja persiljaruukun loppu

Ohje:

Fetatäyte:

Murenna feta kulhossa haarukan avulla. Silppua persilja. Lisää fetan joukkoon persilja, jogurtti, hunaja, sitruunamehu, suola sekä pippuri ja sekoita. Maista maku ja lisää tarvittaessa edellä mainittuja mausteita.

Savulohi-punakaalitäyte:

Pese sitruuna. Pilko punakaali ihan ohueksi ja pieneksi palaksi. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu, sekoita ja jätä tekeytymään hetkeksi.

Silppua ruohosipuli. Murenna savulohi kulhossa haarukan avulla. Lisää joukkoon punakaali, ruohosipuli, tuorejuusto, creme fraiche, suola sekä pippuri ja raasta vielä sitruunan kuori. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa edellä mainittuja mausteita.

Kokoaminen:

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta pohjalle paahtoleipäsiivuja niin, että koko pinta-ala peittyy. Osaa leivistä joutuu hieman pilkkomaan, jotta kaikki kolot saa umpeen – tämä on vähän kuin palapeliä rakentaisi! Kostuta leivät maidolla pullasudin avulla.

Täytekerroksia tulee kolme ja lohitäytettä riittää kahteen kerrokseen. Levitä siispä puolet lohitäytteestä ensimmäiseen kerrokseen, toista sen jälkeen leipien asettelu sekä kostutus, tämän jälkeen levitä päälle koko fetatäyte ja jatka kerran vielä leivillä sekä lohitäytteellä. Aseta viimeiseksi päälle vielä yksi leipäkerros kostutuksineen.

Levitä vuoan päälle kelmu ja siirrä voileipäkakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kuorrute ja koristelu:

Kun voileipäkakku on aika kuorruttaa sekä koristella, kumoa se varovasti kakkuvadilla ja irrota vuoasta.

Vatkaa tuorejuusto sekä ranskankerma notkean kuohkeaksi massaksi ja levitä se kauttaaltaan kakun päälle.

Koristele voileipäkakku syötävillä kukilla sekä persiljan kukinnoilla.

 

Vinkki! Käyttämällä kahta eri paahtoleipää, saat kakun sisälle kivasti lisää väriä ja mielenkiintoa sekä tietysti makua. Omat lempparini tähän voileipäkakkuun ovat Vaasan Taika Täysjyväkauraviipaleet tai Vaasan Isopaahto Kaura sekä kaveriksi Vaasan TaikaRuis Ruisviipaleet.