Kalastajan siikakaviaarileipäset

Ainesosat

6:lle hengelle
6 Vaasan Saaristolaispalaleipää
2 kananmunaa
½ punasipuli
½ dl rahkaa
½ dl majoneesia
1 rkl mätitahnaa
2 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl sitruunan mehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
200 g savustettua siikaa
1 rkl voita
tuoretta tilliä

Ohje:

Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita keskenään rahka, majoneesi ja mätitahna. Lisää punasipulisilppu, tilli ja persilja. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Paloittele savusiika kauniiksi paloiksi. Voitele leipäviipaleet kevyesti voilla ja lusikoi niille rahkamajoneesiseosta. Asettele päälle savusiikapala ja kananmunan lohko. Koristele tuoreella tillillä.