Pamela Kompan suunnittelema Isopaahto-pakkaus voitti äänestyksen

4.9.2017

Vaasanin Isopaahto-pakkaus saa lokakuussa uuden ilmeen. Lahden Muotoiluinstituutin opiskelijoiden tekemät pakkausehdotukset olivat nähtävissä kaupoissa elokuun ajan ja kuluttajat saivat äänestää suosikkiaan. Ääniä tuli yli 3 100, ja äänestyksen voitti Pamela Kompan suunnittelema pakkaus.

Vaasan antoi keväällä Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijoille tehtäväksi uudistaa Isopaahto-paahtoleipien pakkauksen. Instituutin toisen vuoden pakkaussuunnittelukurssin opiskelijat tarttuivat haasteeseen ja ehdotusten perusteella valittiin kaksi parasta suunnitelmaa. Petteri Tuukkasen ja Pamela Kompan ehdotukset olivat nähtävissä kaupoissa elokuun ajan.

Kuluttajat saivat äänestää suosikkipakkaustaan Vaasanin Facebookissa ja verkkosivuilla. Ääniä annettiin yhteensä yli 3 100, ja voiton vei Pamela Kompan suunnittelema pakkaus. Kompan suunnitelma Isopaahto-pakkaus ilmestyy kauppojen hyllyille lokakuun aikana.

”Olo on epätodellinen, sillä en pitänyt voittamista edes mahdollisuutena! Oli upeaa jo päästä mukaan äänestykseen ja kuulla, miten kuluttajat reagoivat näihin uusiin pakkauskonsepteihin. Vaasanin tiimin kanssa työskentely oli alusta asti opettavainen ja hieno kokemus”, kertoo Pamela Komppa.

Vaasan on tänä vuonna aloittanut opiskelijoiden kanssa useita yhteistyöhankkeita, joista Isopaahdon brändiuudistus on yksi esimerkki. Kumppanuuksien myötä halutaan luoda tuote- ja pakkauskonsepteja tulevaisuuden leivälle.

”Uskomme, että nuorten osallistaminen tuo meille uusia ja oivaltavia näkökulmia, joilla voimme konkreettisesti kehittää toimintaamme. Isopaahtoa varten saimme nuorilta yli kolmekymmentä upeaa ehdotusta uudeksi pakkaukseksi. Oli hienoa nähdä myös kuluttajien osallistuvan innokkaasti pakkauksen valintaan äänestyksessä ,” kertoo Minna Turunen, Vaasan Oy:n projektipäällikkö.

Lisätietoja:

Minna Turunen, projektipäällikkö, Vaasan Oy, puh. 0204 46 2163 tai minna.turunen@vaasan.com

Pamela Komppa, puh. 050 467 2280 tai pamela.komppa@gmail.com

Kuva: Johannes Erkkilä