Muotoiluopiskelijat uudistavat Vaasan Isopaahto-pakkauksen

1.8.2017

Vaasan uudistaa Isopaahto-paahtoleipien pakkauksen. Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijoiden esittämistä pakkausehdotuksista kaksi parasta on nähtävissä kaupoissa elokuun ajan. Kuluttajat voivat äänestää suosikkiansa ja valita näin uuden pakkauksen Isopaahto-leiville.

Keväällä Vaasanin markkinointi päätti päivittää Isopaahto-leipien pakkaukset. Saadakseen uutta näkökulmaa pakkaussuunnitteluun Vaasan aloitti yhteistyön Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa. Instituutin toisen vuoden pakkaussuunnittelukurssin opiskelijat haastettiin maaliskuussa osallistumaan pakkaussuunnittelukilpailuun.

Kilpailun tavoitteena oli uudistaa ja raikastaa Vaasan Isopaahto-pakkauksen ilme niin, että se ilmentää brändiä hyvin karkottamatta nykyisiä ostajia.

”Koskaan ennen en ole saanut yhteen toimeksiantoon yli kolmeakymmentä erilaista lähestymistapaa, Nuorten rohkea ote ja ideat leipäpakkaukseen olivat tehtävänannon mukaisia, mutta ennen kaikkea virkistäviä ja oivaltavia”, kertoo Minna Turunen, Vaasan Oy:n projektipäällikkö.

Kevään aikana monista upeista toteutuksista valikoitui kaksi ehdotusta Isopaahdon uudeksi ilmeeksi. Nämä kahden Muotoiluinstituutin oppilaan suunnittelemat työt ovat käytössä ja nähtävissä Isopaahto Graham -pakkauksissa elokuun ajan.

Kuluttajat voivat äänestää mieleisintä pakkausilmettä Vaasanin Facebookissa ja Isopaahto.fi-nettisivuilla elokuun ajan https://www.vaasan.fi/isopaahtopakkausuudistuu/. Voittaja julistetaan 4. syyskuuta äänestyksen päätyttyä, jonka jälkeen valittu uusi ilme otetaan käyttöön kaikissa Isopaahto-paahtoleipäpakkauksissa syksyn aikana.

Lisätietoja:
Minna Turunen, projektipäällikkö, Vaasan Oy, puh. 0204 46 2163 tai minna.turunen@vaasan.com