Leipäinnovaatiosta energiaa lapsen ja koululaisen arkeen

21.8.2018

Välipalojen rooli päivän ruokarytmissä on tärkeä. Parhaimmillaan fiksusti koottu välipala tuo sopivan määrän terveellistä lisäenergiaa aterioiden väliin ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan välipaloja syödään päivittäin kuitenkin vain alle puolessa lapsiperheistä (46 %). Vaasanin uutuus, Snäkki-välipalaleipä, tarjoaa helpon vaihtoehdon välipalahetkiin.

”Haluamme kannustaa lapsia ja nuoria terveellisen ja helpon välipalahetken viettoon. Innoituksen saimme S-ryhmän ruokakaupoilta, jotka ovat toivoneet meiltä uusia lapsille suunnattuja tuotteita. Nyt hyllyihin saapuvat yhteistyössä kehitetyt, täysjyväkaurasta ja kasviksista leivotut, täytettäväksi tarkoitetut Snäkki-välipalaleivät”, kaupallinen johtaja Minna Cousins Vaasanilta kertoo.

Snäkki-leivät sisältävät vihannesten lisäksi enemmän terveellistä kuitua ja vähemmän suolaa kuin useammat leivät. Snäkki on helposti täytettävä ja se on suunniteltu mainiosti pieneen ja vähän isompaankin käteen sopivaksi.

Laadukas ravinto on välttämätöntä polttoainetta lapsen fyysiselle kasvulle ja kehittyville aivoille. Säännöllinen ruokarytmi pitää yllä myös psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Välipalan merkitys tärkeänä tankkauksena koulu- tai päiväkotilounaan ja illallisen välissä korostuu etenkin perheissä, joissa arkea rytmittävät harrastukset.

Vaikka itsetehty voileipä ja hedelmä ovat vuosikymmenestä toiseen säilyttäneet asemansa Suomen suosituimpana välipalana, vain alle puolessa lapsiperheistä syödään välipaloja päivittäin*.

”Lasten syömiset ja ruuan terveellisyys mietityttävät suurta osaa vanhemmista. Meille kauppana on tärkeää päästä helpottamaan arjen ruokapalapeliä uusilla, terveellisemmillä tuotteilla. Uskon, että Snäkki on odotettu, maistuva vastaus monen perheen eväs- ja välipalapohdintoihin”, valikoimapäällikkö Katarina Vikman S-ryhmän vähittäiskaupasta iloitsee.

Lisätietoja: Minna Cousins, kaupallinen johtaja, Vaasan Oy, puh. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com

* Lähde: IROResearch Online Omnibus N=1000, lapsiperheet N= 272, maaliskuu 2017 Vaasan Oy

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 180 miljoonaa euroa. www.vaasan.fi