Vaasan Kasvisleivät – terveellisempää leipää koko perheelle

12.2.2018

Vaasan herkullinen uutuus on kasvisleivät, joissa reilu kolmasosa jauhoista on korvattu monipuolisesti kasviksilla. Kasvisleivät tuovat terveellisempää vaihtelua koko perheelle, mausta tinkimättä. Lue vinkkimme siitä, miten kasvisten lisääminen ruokavalioon onnistuu kuin huomaamatta!

Miksi lasten on tärkeää syödä kasviksia joka päivä?

Perinteinen koulussa opetettu lautasmalli ei horju vieläkään: kasviksia tulisi olla puolet lautasesta joka ruokailukerralla. Kasvisten sisältämät vitamiinit, kuidut ja antioksidantit ovat välttämättömiä meille kaikille, ja etenkin kasvaville lapsille. Leikki sujuu paremmin, kun lapsen ruokavalio on monipuolinen ja tärkeiden ainesosien saanti on taattu.

Kasviksilla on myös hyvin tärkeä rooli vastustuskyvyn kehittymisessä. Kun lautaselta löytyy päivittäin värikäs ja vaihteleva valikoima kasviksia ja hedelmiä, monet nuhat jäävät sairastamatta ja lapsi saa myös suojan monia pitkäaikaissairauksia vastaan.

Miten lasta on paras rohkaista syömään kasviksia?

Kasviksista on tärkeää tehdä arkinen ja jokapäiväinen osa ruokailua, vaikka välillä tuntuisi helpolta vain antaa periksi. Kun vanhempi näyttää positiivista esimerkkiä kasvisten syömiseen joka päivä, lapsen kynnys niiden maistamiseen mitä todennäköisimmin madaltuu.

Lapsen voi myös antaa itse valita mieluisimmat kasvikset vaikka jo ruokakaupassa. Kasvisosastolla käynti voi olla jännittävää, eivätkä uudet kokeilun kohteet lopu heti kesken.

Kasvisleipien tekoa yhdessä

Kasvisleivät – freesien vihannesten ja pehmeän leivän valloittava yhdistelmä

Jos perinteisillä ohjeilla kasvikset eivät vieläkään maistu, ne kannattaa piilottaa huomaamattomasti muun tutun ruuan sekaan. Tätä logiikkaa seuraavat myös uudet Vaasan Taika Kasvispaahto ja Kasvis Rieskaset, joilla erilaisia kasviksia saa ujutettua ruokavalioon melkein huomaamatta. Jos leipää syödään kotona paljon, siitä terveellisemmän version valitseminen on helppo tapa lisätä kasviksia arjen ruokailuun!

Tuttu ja turvallinen paahtoleipä saa potkua porkkanasta, valkoisesta pavusta, palsternakasta ja kikherneestä Taika Kasvispaahto -leivässä, ja peruna ja porkkana tuovat herkullista mehevyyttä Kasvis Rieskasiin. Kummassakin tuotteessa kasviksia on noin kolmasosa.

Kasviksilla koristelemalla saa leivistä näyttävän näköisiä

Kokeile värikkäiden kasvisleipien koristelua koko perheen voimin! Hauska, yhteinen aktiviteetti madaltaa kynnystä kokeilla uusia makuja. Kun kasvikset on jaoteltu selkeästi väreittäin ja ne kootaan hauskasti tuttuun muotoon leivän päälle, lapsen ennakkoluulot karisevat. Kun käytät pohjana Vaasan kasvisleipiä, saat reseptistä tuplahyödyn irti!

Käytä erivärisiä kasviksia kasvisleipien koristeluun

Tutustu Vaasan Taika Kasvispaahtoon ja Vaasan Kasvis Rieskasiin ja toivota tervetulleeksi koko perheen uusi, terveellisempi suosikki!

Kasvisleivät bloggaajien testissä

Miten kasvisleivät oikeasti otettiin vastaan lapsiperheissä, jossa pienimmät ruokailijat voivat välillä nirsoilla? Magicpoks-, Liemessä– ja Homevialaura-blogeista löydät lisää käteviä vinkkejä siitä, miten saada lapset syömään enemmän kasviksia. Tsekkaa myös ihanan värikkäästi koristellut kasvisleivät!