InnoDayssä ideoitiin Vaasanille tulevaisuuden leipää ja pakkauksia

15.5.2017

Innokampuksen InnoDay-joukkoinnovointitapahtumassa nuoret pääsivät ideoimaan Vaasanille tulevaisuuden tuotteita ja pakkauksia. InnoDay tarjoaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa yritysten ja brändien kehittämiseen. Samalla yritykset pääsevät kuulemaan tulevaisuuden kuluttajien toiveita.

Vaasan Oy:n ja nuorten ajatushautomo Innokampus aloittivat tänä keväänä yhteistyön, joka tähtää uusien tuote- ja pakkauskonseptien kehittämiseen. Yhteistyö huipentui InnoDay 2017 -innovaatiotapahtumaan, johon osallistui 10. toukokuuta noin 2 000 lukio- ja ammattikouluopiskelijaa ympäri Suomen.

”InnoDay on meille arvokas mahdollisuus kuulla nuorten ideoita ja toiveita tulevaisuuden leivästä. Milleniaalit ovat tulevaisuuden kuluttajia, joita on muuten hyvin vaikea saada kiinni,” kertoo Minna Turunen, Vaasan Oy:n projektipäällikkö.

InnoDay järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Joukkoinnovaatiotapahtuma on syntynyt alun perin nuorten ehdotuksesta.

”Nuoret toivoivat tapahtumaa, jossa he pääsisivät helposti kohtaamaan yrityksiä ja auttamaan kehitystyössä. InnoDayssä on tänä vuonna mukana 60 eri oppilaitosta ympäri Suomen”, kertoo Noora Helisten, Innokampuksen projektipäällikkö.

Innokampuksen projektit tarjoavat nuorille myös tilaisuuden saada työkokemusta opiskelun ohella. 16-vuotias Kaapo Lappalainen on yksi InnoDay-tapahtumassa työskentelevistä innoagenteista.

”InnoDay on kiva ja energinen tapahtuma, josta on hyötyä sekä nuorille että yrityksille. Miten yritykset aikovat pärjätä tulevaisuudessa, jos he eivät kuuntele nuoria nyt?” pohtii Turun Luostarivuoren lukiossa opiskeleva Lappalainen.

Innokampuksen ajatushautomoyhteistyö on ollut Vaasanille uusi avaus sidosryhmäyhteistyössä. Kevään 2017 aikana Vaasan on InnoDayn lisäksi osallistunut oppilaitostyöpajoihin, joita on järjestetty ympäri Suomen.

”Ajatushautomot tukevat perinteisiä kuluttajatutkimuksiamme ja auttavat meitä vastaamaan kuluttajien toiveisiin konkreettisesti. Esimerkiksi Innokampus-yhteistyössä syntyneitä ideoita tullaan hyödyntämään tänä vuonna sekä Vaasanin tuotekehityksessä että pakkaussuunnittelussa”, Minna Turunen sanoo.

Lisätietoja:
Minna Turunen, projektipäällikkö, Vaasan Oy
puh. 0204 46 2163
minna.turunen@vaasan.com