Vuoden 2017 rouvapykälä

8.3.2017

Löysimme arkistoistamme Vaasan Höyrymylly Osakeyhtiön pöytäkirjan, jossa johtokunta on määritellyt uudelleen yhtiön ”rouvapykälää”. Sen mukaan yhtiön palveluksessa olevan naispuolisen toimihenkilön mentyä naimisiin tulee hänen erota välittömästi yhtiön palveluksesta, ellei hänen katsota olevan erityisen tärkeä. Silloinkin eroamista voidaan siirtää vain vuoden verran.

Hurjaa menoa vain 55 vuotta sitten!

Onneksi olemme tulleet näistä päivistä pitkälle ja saamme pitää siviilisäädystä riippumatta kaikki taitavat naisemme leipomotyöntekijöistä johtajiin ja yhdessä uudistaa leipomotoimialaa ja tehdä töitä suomalaisten leivän puolesta.

Tasa-arvokeskustelua väritti vuosituhannen vaihteessa vahvasti näkemykset naiskiintiöistä. Me uskomme, että osaaminen ja sopivuus tehtävään ovat työelämässä tärkeimmät tekijät. Tämän seurauksena Vaasanilla on tänä päivänä naisenemmistö, aina johtoryhmätasolla.

Tasa-arvon toteutuminen arjessa on meille erittäin tärkeä teema. Etätyömahdollisuudet, joustavat työtehtävät ja tarvittaessa lyhennetty työviikko mahdollistaa arjen joustavan hoitamisen ja antaa tasavertaisen mahdollisuuden, erityisesti pienten lasten vanhemmille, rakentaa uraa. Kannustamme myös miehiä jäämään pitemmälle vanhempainvapaalle.

Olen etuoikeutettu saadessani tehdä töitä osaavien, innovatiivisten ja eteenpäin katsovien naisten – ja miesten! – kanssa joka päivä. Hyvää naistenpäivää!

Thomas Isaksson
Toimitusjohtaja