Pellosta pöytään suomalaista

19.1.2017

Pian 100-vuotiaassa Suomessa meidän on pidettävä huolta toisistamme – ihmisistä ja yrityksistä – ja suosittava suomalaista. Meiltä yksi korsi tähän kekoon on lupauksemme ryhtyä käyttämään vain kotimaista ruista tuotteissamme tänä vuonna. Sitoudumme siihen, että Suomen suosituin ruisleipä Vaasan Ruispalat sekä muut Suomessa valmistettavat ruisleivät leivotaan 100 % kotimaisesta rukiista.

Suomalaista olemme suosineet ennenkin, mutta tähän asti kotimaisen rukiin riittävyys, laatu ja leivontaominaisuudet ovat pakottaneet meidät käyttämään osittain tuontiruista lähinnä Baltiasta. Sopimusviljely on tapamme tarttua tähän ongelmaan ja kannustaa viljelijöitä vastaamaan huutoomme. Näin pyrimme varmistamaan rukiin saatavuuden ja sen, että voimme pitää ruislupauksemme.

Näin tuemme suomalaisia rukiin tuottajia ja voimme tehdä heidän kanssaan viljelysopimuksia, jotka kannustavat katsomaan yhtä satokautta kauemmas ja sitoutumaan pitkäjänteiseen oman toimintansa kehittämiseen.

Muutoksen perimmäisenä vaikuttimena on omistajamme Lantmännenin pellolta pöytään -ajattelu. Se tarkoittaa sitä, että haluamme kantaa vastuumme koko valmistus- ja toimitusketjun osalta.

Myös kuluttajat toivovat, että heidän lempituotteensa valmistetaan täysin kotimaisesta viljasta. Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita – haluamme leipoa vain parasta ja juuri sellaista leipää kuin te tahdotte. Siksi leivomme Vaasan Ruispalat 100 % suomalaisesta viljasta.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme niin, että otamme taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuumme yhä paremmin huomioon. Vaadimme myös toimittajiltamme vastuullisuutta ja toiminnan jatkuvaa kehitystä sekä pyrimme vaikuttamaan muihin yhteistyötahoihin koko yhteiskuntamme edistämiseksi.

Maanviljelijöiden omistamana yrityksenä meille on tärkeää, että rukiin viljely pysyy elinvoimaisena Suomessa. Koska olemme maan suurimpia ruisjauhon ostajia, meillä on mahdollisuus ja velvollisuus vaikuttaa asiaan omalta osaltamme.

Olemme iloisia ja ylpeitä, että tästä päivästä lähtien Suomen suosituin ruisleipä, Vaasan Ruispalat, on leivottu täysin kotimaisesta rukiista, kotimaisella työllä ja kantaa myös Hyvää Suomesta-merkkiä.

Suomalaisten leivän puolesta.

 

Thomas Isaksson
Toimitusjohtaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *