Vuohenjuusto-munakoisoburgeri

Tämän vegeburgerin salaisuus piilee vuohenjuuston ja munakoisin liitossa joka saa ripauksen tulisuutta harissakastikkeesta.

Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR sämpylä
4 kpl paksua viipaletta vuohenjuustoa
1 rkl oliiviöljyä
Marinoitu munakoiso:
1-2 kpl munakoisoa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 tl oliiviöljyä
Marinoitu punasipuli:
1 kpl punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
Lisäksi:
2 kpl fenkolia
1 kpl kukkakaali
ripaus suolaa
tilkka öljyä
Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 rkl harissaa
ripaus suolaa ja sokeria
ripaus mustapippuria
sipulinvarsia

Ohje:

Halkaise sämpylät ja sipaise vuohenjuusto viipaleet oliiviöljyllä, jätä odottamaan. Viipaloi munakoiso ja laita viipaleet pieneen vuokaan. Kääntele joukkoon sitruunamehu, suola ja oliiviöljy.

Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon etikka, sokeri ja suola. Anna maustua.

Lohko fenkoli ja paloittele kukkakaali. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon suola ja tilkka öljyä.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.

 

Grillaa kukkakaalit ja fenkolit kauniin värisiksi. Grillaa myös munakoisoviipaleet ja vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin. Lämmitä burgerisämpylät. Kokoa burgerit munakoisosta, vuohenjuustosta, marinoidusta punasipulista ja kastikkeesta ja nauti.