Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR burgerisämpylää
4 isoa portobellosientä
2 rkl timjamia hienonnettuna
1/2 dl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouheena
Pikkelisipuli:
1 iso punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
Parmesaani-sitruunamajoneesi:
2 dl majoneesia
1 dl parmesaania raasteena
1/2 sitruunankuori
2 tl sitruunamehua
Lisäksi:
6-7 dl babypinaattia
Halloumiranskalaiset:
400 g halloumijuustoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria rouheena
5 dl rypsiöljyä kypsennykseen
Dippi:
2 dl turkkilaista jogurtia
2-3 tl sriracha-chilikastiketta

Ohje:

Poista sienistä kanta ja leikkaa sienen lakkiin ristikon muotoiset kevyet viillot. Hienonna timjami isoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, etikka, suola ja pippuri. Lisää sienet ja pyörittele. että marinadi levittyy tasaisesti. Anna maustua huoneenlämmössäpikkelin ja majoneesin valmistuksen ajan.

Leikkaa punasipuli viipaleiksi kuumuutta kestävään kulhoon. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Keitä hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia, kunnes sinapinsiemenet ovat aavistuksen pehmenneet ja neste haihtunut noin puoleen. Kaada kuuma liemi siemenineen sipuleiden päälle ja sekoita.

Raasta parmesaani majoneesin joukkoon. Pese ja raasta sitruunankuori  ja purista tarvittava määrä mehua majoneesin joukkoon.

Grillaa tai paista sieniä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Kuumenna sämpylät paistinpannulla tai grillissä.

Kokoa hampurilaiset: levitä majoneesia sämpylälle ja painele päälle pinaatinlehtiä. Nosta sienet pinaattien päälle ja lisää sipulipikkeli. Levitä majoneesia sämpylän kanteen ja nosta burgerin päälle.

 

Halloumiranskalaiset ja dippi:

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa ranskalaisia mustuttaviksi, noin 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Mausta jogrutti srirachalla. Sekoita jauhoihin savupaprika ja mustapippuri. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteiseksi. Pyörittele halloumitikut jauhoissa ja paista öljyssä muutamassa erässsä kauniin ruskeiksi noin 1-2 minuuttia. Nosta tikut talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ennen tarjoamista.