Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark BRGR -hampurilaissämpylää
400 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
150 g varsiparsakaalia
öljyä paistamiseen
1/2 kurkkua
80 g babypinaattia
Hernehummusta:
200 g (pakaste) herneitä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl basilikaa hienonnettuna
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunan mehu
1 tl suolaa

Ohje:

Valmista hernehummus: sulata pakasteherneet ja paahda auringonkukansiemeniä hetki kuumalla, kuivalla pannulla. Anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.

Mausta lohi suolalla ja mustapippurilla, laita uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Paista varsiparsakaalit napakan kypsiksi pannulla tilkassa öljyä, noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Leikkaa kurkku leveiksi nauhoiksi juustohöylällä.

Lämmitä hampurilaissämpylät kuivalla pannulla. Levitä hernehummusta pohjille ja kansille. Täytä hampurilaiset varsiparsakaalilla, uunilohella, kurkkunauhoilla ja babypinaatilla.


Vaasan Dark BRGR

Vaasan Street Food -tuoteperheen uusin tulokas Dark BRGR on rukiinen burgerisämpylä. Täysjyväruista 26% sisältävä runsaskuituinen sämpylä on hyvä valinta terveellisempään herkutteluun.

Dark BRGRin koostumus on ihanan muhkea ja maussa on aavistuksen verran makeutta. Dark BRGRin pinta kiiltää, kuten pitääkin. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa.

Tutustu