Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark BRGR sämpylää
600 g kevyttä naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
öljyä paistamiseen
1 pieni punasipuli
4 salaatinlehteä
Tomaattisalsa:
5 tomaattia
1 kevätsipulin varsi
1 rkl rypsiöljyä
2 tl limen mehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Kevyt hampurilaiskastike:
200 g pehmeää maitorahkaa
4 rkl kurkkusalaattia
2 tl tomaattipyreetä
1 tl sinappia
ripaus suolaa

Ohje:

Ohje 4 annokselle, tekoaika 20 min.

Tee ensin salsa: kuutioi tomaatit pieniksi. Voit halutessasi poistaa niistä kostean siemenosan. Kuori ja hienonna sipulinvarsi ja sekoita salsan ainekset keskenään.

Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset keskenään. Kuori ja viipaloi punasipuli.

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Paista pihvit pannulla öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia per puoli.

Paahda sämpylät ja täytä burgerit kastikkeella, salaatilla, pihvillä, salsalla ja punasipulilla.

Yhdessä burgerissa arviolta:

  • 519 kcal
  • 40 g proteiinia
  • 37 g hiilihydraatteja
  • 21 g rasvaa (tyydyttyneitä rasvahappoja 6 g)
  • 6 g kuitua