Ainesosat

4 Vaasan Soft Bun perunaburgeri sämpylää
480 g jauhelihaa
8 viipaletta cheddar-juustoa
jääsalaattia
amerikkalaista sinappia (yellow mustard)
Burger Lovers majoneesi:
3 rkl Hellmann´s majoneesia
1 rkl Amerikan kurkkusalaattia
1 tl Dijon-sinappia
1 Valkosipulin kynsi murskattuna
Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
Pari tippaa Tabascoa, tai muuta vastaavaa kastikketta
Loraus ketsuppia

Ohje:

Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella Soft Bun -perunasämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus on tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.

Lämmitä Soft Bunit leikkauspinnoiltaan pienessä voissa kuumalla pannulla. Kun sämpylän pinnat ovat saaneet värin, levitä pohjan päälle ruokalusikallinen maustettua majoneesia ja hienoksi silputtua jääsalaattia. Kanteen hieman keltaista amerikkalaista sinappia (yellow mustard).

Aseta kaksi kevyesti pyöreäksi taputeltua lihapalloa (á 60 g) kuivalle ja kuumalle paistinpannulle tai tasaiselle parilalevylle, lisää päälle suolaa ja pippuria ja smashaa lihaa tiukasti noin 10 sekunnin ajan joko kattilan pohjalla tai esimerkiksi muurauslastalla (kattilaa käytettäessä suojaa pihvi leivinpaperin palalla, ettei kattilasta tartu epäpuhtauksia). Jos käytät paistinpannua, tee yksi pihvi kerrallaan – parilalla voit tehdä molemmat myös yhtaikaa leveää metallista laastilastaa käyttäen.

Irrota pitsireunainen, kiinnipalanut pihvi pannusta terävällä metallilastalla, käännä ja laita paistetun pinnan päälle siivu cheddar-juustoa. Anna paistua toiselta puolelta vielä noin 10 sekunnin ajan. Jos teet pihvit yksitellen, nosta valmis pihvi sivuun odottamaan ja toista sama toisen pihvin kanssa.

Nosta valmiit pihvit päällekkäin ja siirrä kokonaisuus esivalmistellun sämpyläpohjan päälle ja sulje kokonaisuus amerikkalaisella sinapilla sivellyllä sämpylänkannella.