Ainesosat

4 Vaasan hampurilaissämpylää
600 g naudan jauhelihaa
1 pkt (120 g) pekonia
4 kananmunaa
1 punasipuli
4 viipaletta cheddar-juustoa
4 salaatinlehteä
suolaa ja pippuria
öljyä ja voita paistamiseen
Majoneesikastike:
1 dl majoneesia
1 rkl ketsuppia
1 tl vahvaa sinappia
ripaus suolaa

Ohje:

Sekoita majoneesikastikkeen ainekset keskenään. Ruskista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja siirrä valumaan talouspaperille. Paista munat paistinpannulla häränsilmäksi eli kääntämättä ja keltuaiset pehmeäksi jättäen. Kuori ja viipaloi sipuli. Paahda hampurilaissämpylät.

Smash-pihvit:

Muotoile jauheliha pihveiksi ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa noin minuutti per puoli. Paina pihvin ensimmäinen puoli paiston aikana voimakkaasti pannua vasten tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla (suojaa pihvi leivinpaperin palalla, ettei kattilasta tartu epäpuhtauksia). Näin pihvi palaa kiinni pannuun ja pinnasta tulee rapea. Irrota pihvi pannusta terävällä lastalla. Laita cheddarviipaleet pihveille, nosta pannun päälle kansi ja anna juuston sulaa hieman.

Levitä sämpylän pohjalle ja kanteen majoneesia. Asettele päälle salaatinlehti, nosta päälle pihvi, pekonia, munia ja sipulirenkaita.