Ainesosat

4 kpl Vaasan Soft Bun perunaburgeri sämpylää
600 g naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17%)
2 makeaa sipulia
4 siivua cheddarjuustoa
2-3 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria rouheena
Etikkakurkut:
1 kurkku (tai 2 avomaan kurkkua)
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
Sinappimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 rkl kokojyväsinappia (dijon)

Ohje:

Valmista ensin kurkut: pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kannelliseen kulhoon. Mittaa joukkoon muut aineet. Laita kansi kiinni ja hölskyttele noin minuutin ajan, että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa burgereiden valmistumisen ajan.

Mittaa majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi.

Muotoile jauhelihasta 4 kuohkeaa palloa, leikkaa sipulit viipaleiksi.

Kuumenna grilli tai hyvin lämpöä varaava paistinpannu. Nosta yksi pihvipallo kerrallaan kuumaan grilliin tai pannuun ja litistä pallo heti noin 1/2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavoin ja paista noin minuutin ajan. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja käännä, mausta myös toinen puoli jalaita sen jälkeen juustoviipaleet pihvien päälle. Anna paistua vielä toinen minuutti tai kunnes juusto on kunnolla sulanut.

Kuumenna sämpylät joko paistinpannulla tai grillissä.

Lusikoi sämpylän pohjalle majoneesia ja sipulia. Laita pihvi ja kurkut sipulin päälle. Luskoi majoneesia myös kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.