Ainesosat

6 kpl Vaasan Dark BRGR hampurilaissämpylää
1 fenkoli
2 avokadoa
6 kananmunaa
tilkka valkoviinietikkaa
suolaa
150 g kylmäsavulohta siivuina
lehtipersiljaa
Pikahollandaisekastike:
120 g voita
2 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Ohje:

Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinin avulla. Laita siivut jääveteen rapeutumaan noin 15 minuutiksi. Valuta.

Leikkaa avokadot siivuiksi.

Valmista uppomunat paistinpannulla parissa erässä. Laita paistinpannu lähes täyteen vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lorauta pannulle tilkka valkoviinietikkaa ja käännä levy pois päältä. Riko munat yksitellen pienelle lautaselle ja valuta nopeasti paistinpannulle. Anna kypsyä 3-4 minuuttia. Siirrä uppomunat talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Mausta suolalla.

Valmista pikahollandaise: Sulata voi kattilassa. Voin sulaessa mittaa kapeaan korkeareunaiseen kulhoon keltuaiset, sitruunamehu, vesi ja suola. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Laita sauvasekoitin päälle ja valuta kuuma sula voi kulhoon ohuena nauhana.

Lämmitä Dark Burgerit pannulla tai parilalla. Voitele sämpylät pikahollandaisella ja täytä burgerit rapeilla fenkolisiivuilla, avokadolla, kylmäsavulohella, uppomunalla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile heti!


Vaasan Dark BRGR

Vaasan Street Food -tuoteperheen uusin tulokas Dark BRGR on rukiinen burgerisämpylä. Täysjyväruista 26% sisältävä runsaskuituinen sämpylä on hyvä valinta terveellisempään herkutteluun.

Dark BRGRin koostumus on ihanan muhkea ja maussa on aavistuksen verran makeutta. Dark BRGRin pinta kiiltää, kuten pitääkin. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa.

Tutustu