Picnic hodarit

Kesäisen picnicin hodarit täyttyvät savukalasta, paputahnasta ja hapankaalislawsta.

Ainesosat

noin 6 annosta
1 ps Vaasan Mini Hot Dog sämpylöitä
Savukalatahna
300 g savukalaa esim. lohta
½ dl kermaviiliä
½ dl makeaa chilikastiketta
1 kevätsipuli hienonnettuna
Papusalsa
1 tlk mustapapuja
2 tomaattia
½ ruukkua basilikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Hapankaalislaw
n. 200 g hapankaalia
1 porkkana
2 rkl majoneesia
½ tl mustapippuria
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
1 pkt pekonia paistettuna
10 cocktailkurkkua
1 punasipuli viipaloituna
sinappia
ketsuppia

Ohje:

Valmista savukalatahna poistamalla ensin kalasta mahdolliset ruodot. Sekoita kaikki aineet tahnaksi.

Papusalsaa varten valuta ja huuhtele mustapavut. Hienonna tomaatit ja basilika. Sekoita kasvikset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

Hapankaalislawta varten valuta ensin hapankaali huolellisesti. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita hapankaali, porkkanaraaste ja majoneesi keskenään. Mausta mustapippurilla ja lehtipersiljalla.

Paahda hot dog sämpylöiden leikkauspinnat. Nosta tarjolle savukalatahnaa, papusalsaa, hapankaalislawta sekä rapeaa pekonia, cocktailkurkkuveneitä, punasipulia, sinappia ja ketsuppia.

Anna syöjien koota omat hodarinsa. Hyviä yhdistelmiä ovat esimerkiksi papusalsa, pekoni, cocktailkurkku ja sipuli sekä hapankaalislaw, savukalatahna, punasipuli ja papusalsa.