Pähkinäinen avokadoleipä

Avokado on parhaimmillaan leivän päällä. Avokadon vie uudelle tasolle egyptiläinen dukkah-mausteseos, jossa on pähkinöitä, siemeniä ja mausteita.

Ainesosat

1 viipale Vaasan Taika Kasvispaahtoa
1-2 rkl tuorejuustoa
½ kypsää avokadoa
½ rkl dukkah-mausteseosta
päälle versoja
Dukkah-mausteseos:
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl manteleita
½ rkl korianterinsiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
2 tl (kookos)sokeria

Ohje:

Paahda Taika-kasvispaahtoleipä ja voitele se tuorejuustolla. Kuori avokado ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivän päälle ja viimeistele dukkah-mausteseoksella ja versoilla.

Dukkah-mausteseos:

Paahda hasselpähkinöitä, manteleita, korianterinsiemeniä ja seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne alkavat tuoksumaan ja saavat hieman väriä. Varo polttamasta.

Siirrä mortteliin tai tehosekoittimeen ja työstä pieneksi rouheeksi. Sekoita joukkoon juustokumina, suola ja sokeri. Mausteseos säilyy kannellisessa astiassa huoneenlämmössä noin kuukauden.