Ainesosat

6 kpl tomaatteja
2 dl tomaattimehua
1-2 kpl salottisipulia
1 kpl valkosipuli
10 kpl basilikanlehtiä
1-2 kpl leivänpalaa (vanha vaalea leipä)
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl sherryetikkaa (punaviinietikkaa)
2 rkl sokeria
suolaa
tabascoa
mustapippuria
2 kpl buffalomozzarellaa
100-150 g paahtofileetä
basilikaa

Ohje:

Kuori ja leikkaa sipulit. Leikkaa tomaatit paloiksi, yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja gazpacho sileäksi keitoksi. Mausta suolalla, tabascolla ja mustapippurilla oman maun mukaan.

Revi mozzarella paloiksi. Leikkaa paahtofileestä ohuita viipaleita. Mausta mozzarella ja fileeviipaleet salviavinegretillä.

Salviavinegretti

2,5 dl rypsiöljyä

0,5 dl valkoviinietikkaa

1 dl salvianlehtiä

30 g sokeria

suolaa

mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Parhaimmillaan gazpachio on seuraavana päivänä kylmänä, jopa hileisenä, tarjoiltuna. Halutessaan reseptissä voi käyttää myös keltaisia tai vihreitä tomaatteja. Kaikki reseptin osiot voidaan tarjoilla erikseen tai vaikka hyvän ja raikkaan, vihreän salaatin kera. Näin saat herkullisen lounaspöydän isommallekin porukalle.