Ainesosat

1 pss Vaasan Tomaatti & Rosmariini Ruisnachoja
1 kg omenia pestyinä
1 tl suolaa
1-2 rkl fariinisokeria riippuen omenoiden kirpeydestä
2 rkl voita
2 rkl omenaviinietikkaa

Ohje:

Leikkaa omenat neljään osaan ja laita isoon kulhoon. Mausta sokerilla, suolalla ja omenaviinietikalla. Sekoita hyvin ja kumoa pellille. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja laita omenoiden päälle. Paista omenoita uuniss 190 asteessanoin 15-20 minuuttia, kunnes kaikki omenat ovat pehmeitä. Soseuta omenat karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Tarjoile nachojen ja juustojen kanssa.