Ainesosat

1 pss Vaasan Seesami & Merisuola Ruisnachoja
5 tomaattia
1 sipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 jalapeno tai punainen chili viipaloituna
suolaa ja pippuria
ripaus sokeria
3 rkl silputtua korianteria

Ohje:

Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet. Kuori valkosipulit ja litistä ne veitsi lappeellaan. Jos et halua tulista salsaa, poista chilin siemenet. Levitä ainekset pellille, kaada päälle oliiviöljy ja lisää sokeria, suolaa sekä mustapippuria maun mukaan. Paahda uunin grillivastuksella noin 20-30 minuuttia, kunnes sipulit alkavat mustua reunalta ja tomaatit näyttää kypsiltä.

Anna jäähtyä, jonka jälkeen kumoa ainekset tehosekoittimeen. Palaneet kohdat tuovat sekaan ihanaa savuista makua. Lisää korianteri ja limen mehu. Soseuta karkeaksi. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Valmis salsa säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.