Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR-sämpylää
Herneenversoja
Salaatinlehtiä
Pihvit:
300g kalasäilykettä
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
kesäsipulia
Minttukurkut:
1/2 kurkkua
1 pieni punasipuli
1 rkl minttua hienonnettuna
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Hernemajoneesi:
200g herneitä
1/2 dl majoneesia
1 (luomu) sitruunan kuori
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl minttua hienonnettuna
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Valuta säilykekala ja hienonna kulhossa haarukalla. Seikoita kalaan loput pihvien ainekset ja anna massan turvota 15 minuuttia.

Viipaloi kurkku, sekä kuori ja viipaloi sipuli. Laita minttukurkkujen ainekset kannelliseen tölkkiin ja ravista.

Soseuta herneet sauvasekoittimella tai murskaa haarukalla. Sekoita soseeseen loput hernemajoneesin ainekset.

Muotoile kalamassasta 4 pihviä, ja paista pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta.

Asettele paahdettujen sämpylöiden väliin herne majoneesia, pihvit, kurkkuja, herneenversoja ja salaatilehtiä.