Lohiburgeri

Lohihampurilainen on herkullinen vaihtoehto sinulle, joka kaipaat hieman terveellisempää hampurilaista. Paahda tai grillaa hampurilaissämpylä ja grillaa tai paista lohifile. Tarjoille romainesalaatin tai rucolan sekä sinappitsatsikin kera. Lisukkeena voit tarjoilla leipätikkuja, jotka ovat ranskalaisia terveellisempi vaihtoehto.

Ainesosat

4 kpl Vaasan Hampurilaissämpylöitä
4 kpl lohifilettä
Sinappi­­­tsatsiki
1 dl kreikkalaista ­jugurttia
1 dl raastettua ja ­kuivaksi puris­tettua kurkkua
2 kpl hienoksi silputtua tai puristettua valkosipulinkynttä
1 ½ rkl ranskalaista sinappia
suolaa
Leipätikut
noin 200g leipää esim. ylijääneitä hot dog- tai hampurilais­sämpylöitä
3 rkl kylmäpuristettua öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje:

Kuori ja raasta kurkku, mausta suolalla ja anna seistä 5 minuuttia. Purista kurkku kuivaksi tai valuta siivilän avulla. Sekoita joukkoon valkosipuli, jugurtti ja sinappi. Mausta suolalla.

Leipätikut teet näin:
Leikkaa leivät tikuiksi, sekoita öljy ja hunaja ja mausta esim. suolalla, valkosipulilla ja kuivatuilla chili-hiutaleilla. Kaada seos leipätikkujen päälle ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile ennen ruokaa, ruuan kanssa tai napostele sellaisenaan herkullisen dipin kera.