Ainesosat

4 kpl Vaasan the BRGR sämpylää
400g kuhafileetä nahattomana ja ruodottomana
1 kpl kananmuna rikottuna kulhoon ja kevyesti vatkattuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl majoneesia
2 kpl limen raastettu kuori ja puristettu mehu
2 dl punakaalia ohueksi suikaloituna
½ tuoretta mangoa
2 kpl tuoretta jalopenoa, ohueksi viipaloituna (tai ½ dl säilykejalopenoa)
¼ puntti tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl voita
suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohje:

Leikkaa kuhafileet kalapuikon kokoisiksi paloiksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leivitä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Siirrä kalapalat syrjään paistamista varten. Kuori mango ja leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon suikaloitu punakaali ja jalopenot. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla sekä lisää joukkoon hienonnettu korianteri sekä etikka. Sekoita. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi limen mehun ja raastetun kuoren kanssa. Kuumenna paistinpannu ja paista ”kalapuikot” voissa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa ja kokoa burgerit kalapuikoista, salaatista ja majoneesista.