Karitsaburgeri

Maukkaassa karitsa BRGR:ssa yhdistyy suolainen feta makeisiin rusinoihin. Mikä makucombo!

Ainesosat

4 kpl Vaasan the BRGR sämpylä
600 g karitsan jauhelihaa
100 g fetajuustoa
1 sitruuna
2 rkl rusinoita
1/2 punttia tuoretta persiljaa
1/2 punttia tuoretta korianteria
2 dl rucolaa
2 kpl tomaattia
1 kpl punasipuli
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja pippuria

Ohje:

Sekoita kulhossa majoneesi, jogurtti ja juustokumina. Hienonna valkosipuli ja lisää joukkoon. Anna maustua sillä aikaa kun teet muut esivalmistelut. Poista tomaateista kannat ja viipaloi paksuiksi viipaleiksi isompaan kulhoon. Leikkaa kuorittu punasipuli kahtia ja hienonna ohuiksi viipaleiksi tomaatin joukkoon. Lisää tomaattien ja punasipulin päälle oliiviöljy, punaviinietikka, hunaja ja hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Anna maustua sillä aikaa kun teet muut esivalmistelut.

Murustele fetajuusto kulhoon ja lisää sen joukkoon rusinat ja hienonnettu lehtipersilja. Raasta sitruunasta puolet kuoresta raastimella ja lisää kuoriraaste fetaseoksen joukkoon. Mausta seos vielä rouhitulla mustapippurilla ja sekoita.

Muotoile mahdollisimman vähällä käsittelyllä jauhelihasta neljä tasakokoista lihapullaa ja litistä ne yksi kerrallaan 2cm paksuisiksi pihveiksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla molemmilta puolin ja grillaa tai paista kuumassa grillissä tai kuumalla pannulla 3min per puoli, tai kunnes pihvi on medium-kypsyinen ja saanut kauniin kypsennetyn värin. Nosta pihvit lautaselle ja anna vetäytyä hetki.

Paahda sämpylöiden leikkauspintoja uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Ripottele pihvien päälle fetaseos tasaisesti. Kokoa burgerit sivelemällä sämpylän pohjan ja kannen sisäpinnat jugurttikastikkeella. Nosta pohjapuoliskon päälle pihvi ja fetaseos, kanteen tomaatti-sipuliseosta ja rucolan lehtiä. Käännä puoliskot yhteen ja nauti!