Itsenäisyyspäivän Suomi-voikkarit

Valmista itsenäisyyspäivän tarjoiluille kolme erilaista leipää, joissa maistuu kotimaa. Näissä päällisissä punajuurista tehdään "tartar" sinihomejuuston kanssa, graavilohi paritetaan mummon kurkkujen kanssa ja poron seuraksi paistetaan sieniä.

Ainesosat

Punajuuri"tartar"-sinihomejuustoleivät (8 kpl):
8 viipaletta Ruispalat Ohut herkku-leipää
6 kypsää, keskikokoista punajuurta
1/4 pieni punasipuli
1 kevätsipuli
1 tl pikkukapriksia
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 tl dijonsinappia
1 tl worcestershire-kastiketta
2 tl oliiviöljyä
Maun mukaan sormisuolaa & mustapippuria
4 rkl voita tai majoneesia
100 g sinihomejuustoa
yrttejä
Graavilohi-mummonkurkkuleivät (8 kpl):
8 viipaletta Ruispalat Ohut herkku-leipää
4 rkl voita
8 salaatinlehteä
8 viipaletta graavi- tai kylmäsavulohta
1 annos mummonkurkkuja
Muutama oksa tilliä
2 lohkoa sitruunaa
1 kurkku
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl väkiviinietikkaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
Kylmäsavuporo-sienileivät (8 kpl):
8 viipaletta Ruispalat Ohut herkku-leipää
4 rkl majoneesia
1 tl raastettua piparjuurta
8 pientä viipaletta kotimaista vuohenjuustoa, esim. vuohen gruyère
150 g esikäsiteltyjä sieniä
Maun mukaan mustapippuria myllystä & suolaa
24 ohutta viipaletta kylmäsavuporoa tai paahtopaistia
Muutama oksa rosmariinia
Muutama karpalo

Ohje:

Punajuuri”tartar”-sinihomejuustoleivät:

Kuori kylmät punajuuret ja kuutioi mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa puna- ja kevätsipuli ja yhdistä ne punajuurten, kapristen ja lehtipersiljan kanssa. Sekoita sinappi, worcestershire, öljy, suola ja pippuri keskenään. Sekoita muiden aineiden joukkoon.

Sipaise leiville voita tai majoneesia. Nosta päälle punajuuri”tartaria” ja juustoa. Viimeistele yrteillä.

 

Graavilohi-mummonkurkkuleivät:

Valmista ensin mummonkurkut kuorimalla ja viipaloimalla kurkku. Sekoita vesi, sokeri, etikka ja pippuri. Lisää kurkut ja anna maustua viileässä vähintään 15 minuuttia.

Sipaise leiville voita ja nosta päälle salaattia, lohta ja kurkkuja. Viimeistele tillillä ja sitruunamehulla.

 

Kylmäsavuporo-sienileivät:

Yhdistä majoneesi  ja piparjuuri ja levitä seos leiville. Nosta päälle juustoa ja kylmäsavuporoa. Paista sienet pannulla, ja rouhi niiden päälle pippuria ja halutessasi suolaa. Nosta leiville ja viimeistele rosmariinilla ja karpaloilla.