Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark BRGR sämpylää
4 kpl shisolehteä
chiliä renkaina
kevätsipulia hienonnettuna
korianterinlehtiä
thai-basilikan lehtiä
Rapeat ravut:
4 kpl per annos raakoja jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste)
1 dl kalakastiketta
2 dl riisijauhoa
rypsiöljyä paistamiseen
Wasabimajoneesi:
200 g Hellmann´s majoneesia
2 tl wasabitahnaa
1 tl limen mehua
suolaa
mustapippuria rouhittuna
Aasialainen coleslaw:
500 g puna- ja valkokaalia suikaloituna
2 dl riisiviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 salottisipulia hienonnettuna
1 punainen chili renkaina
50 g inkivääriä suikaloituina
1/2 puntti kevätsipulia hienonnettuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
2 tl seesaminsiemeniä

Ohje:

Resepti 4:lle annokselle:

Sulata ravut ja poista tarvittaessa kuori ja pyrstö. Pyöräytä ravut kalakastikkeessa ja sen jälkeen riisijauhossa. Paista ravut runsaassa määrässä öljyä.

Sekoita wasabi majoneesin joukkoon, mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.

Tee coleslaw: Kiehauta etikka, sokeri ja vesi ja jäähdytä. Laita kaalit ja salottisipuli etikkaliemeen maustumaan (1–2 t). Siivilöi etikkaliemi pois ja sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Lämmitä sämpylät ohjeen mukaan. Pursota majoneesi pohjalle, aseta päälle shisolehti ja ravut. Lisää coleslaw, chili ja yrtit.