Ainesosat

4 burgeria
4 Vaasan the BRGR sämpylää
720 g jauhettua possunniskaa
2 pkt pekonia
4-8 savustettua cheddarjuustoviipaletta
2 punasipulia
punaista ja vihreää chiliä
maustekurkkuja
jääsalaattia
basilikaa
ketsuppia
suolaa ja pippuria
voita

Ohje:

Pese salaatti kylmässä vedessä. Viipaloi maustekurkku.

Leikkaa vihreä/punainen chili pituussuunnassa, pilko punasipuli haluamasi kokoiseksi ja paahda kevyesti pannulla pahimman tulisuuden ja voimakkuuden taittamiseksi.

Voitele burgerisämpylän pinnat sulalla voilla ennen pannulla paahtamista. Paahda sitten kauniin ruskeaksi.

Kääri pekonit rullalle ja pujota ne tikkuun. Paista valurautapannulla kunnolla niin, että pekonirullan sisus kypsyy ja pinta on maukas ja rapea.

Muotoile haluamasi kokoiset pihvit (n. 180 g), mausteeksi pintaan (molemmille puolille) suolaa ja pippuria. Paista n. 3 min/puoli kuumalla valurautapannulla voi/öljy-seoksella. Pihvin kääntämisen jälkeen laita savustettua cheddaria maun mukaan pihvin päälle. Kun juusto on sulanut, pihvi on ready.

Näyttävän burgerin haastavin osuus on kokoaminen. Lisää paahdetun sämpylän päälle ketsuppia tuomaan lisää kosteutta ja väriä. Tämän jälkeen salaatti, basilika, chilit, sipuli ja maustekurkut. Jos haluat burgeriisi enemmän juustoa, voit laittaa ennen pihviä ”vihreiden” päälle lisää savustettua cheddaria, jonka pihvi lämmittää. Nosta pihvi ja asettele pihvin päälle pekonirullat. Lisää lopuksi paahdettu kansi. Paina pieni painallus loppuun, jotta täytteet asettuvat paikoilleen ja dynamiittinen kokonaisuus on valmis.