Ainesosat

6 kpl Vaasan Soft Bun hampurilaissämpylää
6 rkl Majoneesia
1/2 arkkia Nori-merilevää
1 rkl Mustia seesaminsiemeniä
3 Avokadoa
2 rkl Sitruunamehua
4 Lohipihviä
4 Surimipuikkoa
1/2 Kurkkua
2 rkl Hienonnettua ruohosipulia
1 ruukku Romainesalaattia
Lohipihvit:
500g Jauhettua lohta tai muuta kalaa
1 Kananmuna
1/2 dl Pankojauhoja
3 rkl Ruohosipulia
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Valkopippuria myllystä
2 tl Raastettua sitruunankuorta

Ohje:

Halkaise sämpylät ja paahda kevyesti. Hienonna merilevä ja sekoita se majoneesin ja siementen kanssa. Viipaloi avokadot ja pirkottele sitruunamehua niiden päälle tummumisen estämiseksi. Viipaloi surimit ohuemmiksi tikuiksi ja suikaloi kurkusta juustohöylällä suikaleita. Kokoa hampurilaset: laita pohjalle hieman majoneesia, surimia, lohipihvi, avokadoa ja kurkkua. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja laita salaattia. Sipaise kanteen majoneesia ja laita se päällimmäiseksi.

 

Lohipihvit:

Sekoita jauhettuun kalaan muna, pankojauhot ja yrttisilppu. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Anna massan vetäytyä viileässä noin 30 min. Muotoile massasta kostutetuin käsin kuusi hieman sämpylää suurempaa pihviä, ripottele päälle vähän pankojauhoja. Paista pannulla öljyssä miedohkolla lämmöllä öljyssä noin 4 min. molemmilta puolilta. Käännä varovasti. Kypsennysaika riippuu pihvien paksuudesta. Voit myös paistaa pihvit 200-asteisessa uunissa noin 15 min.