Banh mi -kana­hampurilainen

Vietnamilais­henkinen hampurilainen syntyy kanapihvistä, mausteisesta majoneesista ja etikka­vihanneksista. Nämä maut vievät kielen mennessään!

Ainesosat

1 hampurilainen
1 Vaasan Hampurilaissämpylä
1 kanafileepihvi
1/2 dl majoneesia
1 tl soijakastiketta
1/2 limetin mehu
1/2 tl srirachaa
2 salaatinlehteä
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
suolaa ja pippuria
Etikkavihannekset:
1/4 kurkkua
1 porkkana
5 retiisiä
1/2 dl etikkaa
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa

Ohje:

Valmista ensin etikkavihannekset. Leikkaa kurkku, kuorittu porkkana ja retiisit ohuiksi viipaleiksi ja siirrä ne astiaan. Mitta muut ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi vihanneksille ja anna jäähtyä huoneen lämmössä. Siirrä ne sitten kannella tai kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan käyttöä. Voit valmistaa etikkavihannekset päivää tai paria etukäteen.

Paista kanafilee kypsäksi pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Mausta majoneesi soijakastikkeella, srirachalla ja limetinmehulla. Paahda hampurilaissämpylän puolikkaat ja voitele sekä kansi että pohja majoneesilla. Kasaa pohjalle salaatinlehtiä, kanafilee ja etikkavihanneksia. Viimeistele hampurilainen korianterilla ja paina kansi päälle.