Ainesosat

4 burgeria
4 Vaasan the BRGR sämpylää
800 g naudan jauhelihaa, rasvaa 20-25 %
100 g kypsytettyä cheddaria
1-2 punasipulia
2 pihvitomaattia
4 lehteä Romaine-salaattia
1 dl viskiä
2 rkl fariinisokeria
10 rkl majoneesia
8 siivua pekonia
2 valkosipulinkynttä
1 tl sinappia

Ohje:

Muotoile lihasta neljä 200 gramman painoista pihviä. Ripottele pihvien päälle rohkeasti suolaa ja rouhaise hieman pippuria. Pihvien on tärkeää saada levätä huoneenlämmössä ennen paistoa, jotta paistotulos on tasainen.

Täytä kulho kylmällä vedellä. Leikkaa punasipuli rouheiksi viipaleiksi, irroittele yksittäisiksi renkaiksi ja laita vesikylpyyn. Tämä leikkaa sipulista liikaa happoisuutta.

Sekoita pienessä kulhossa viski ja fariinisokeri. Kaikki sokeri ei liukene viskiin, mutta tämä ei haittaa. Tällä glaseerataan hampurilaispihvit.

Paista pekoni pannulla tummiksi ja rapeiksi viipaleiksi. Varo polttamasta, mutta anna paahtua kunnolla. Kun viipaleet ovat jäähtyneet, silppua ne pieniksi paloiksi.

Murskaa valkosipuli. Sekoita kulhossa majoneesi, valkosipuli, sinappi, paahdettu pekoni ja n. ruokalusikallinen viski-sokeriseosta. Tarkista maku ja laita valmis majoneesi jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Valuta punasipulista vesi pois. Leikkaa cheddar viipaleiksi.

Laita pannu kuumenemaan ja penslaa pihvit viski-sokeriseoksella. Kun pannu on kuuma, laita siihen loraus öljyä ja kaksi pihviä paistumaan. Paista pihvit ja lisää cheddar pihvien päälle. Huomaa, että naudanliha on parhaimmillaan, kun se jää sisältä punertavaksi.

Kun pihvit ovat lähes paistuneet, paahda kuivalla pannulla hieman väriä Vaasan BRGR-sämpylöihin.