Alppiburgeri

Pehmeän aromaattista raclette­juustoa tapaa harvemmin hampurilaisen välistä, mutta nyt tapaa! Sulan juuston aromit nostattavat veden kielelle. Sporttisen burgerin välissä on myös reilua palvi­kinkkua ja hapokasta omenaa.

Ainesosat

1 kpl
1 Vaasan Hampurilaissämpylä
2 siivua raclettejuustoa
5 ohutta siivua palvikinkkua
2 siivua hapokasta omenaa
1 rkl dijoninsinappia
½ dl majoneesia
pari salaatinlehteä
rosmariininoksa

Ohje:

Asettele kinkkusiivut ja raclettejuustot hampurilaissämpylän pohjan päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia. Paahda uunissa myös sämpylän kantta muutaman minuutin ajan.

Kasaa sulaneen kinkun päälle omenasiivut, tuoretta rosmariinia ja pari salaatinlehteä.

Voitele kannen sisäpinta reilulla määrällä dijon-majoneesia ja paina kansi kiinni.