Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, jolla on toimintaa Suomen lisäksi myös Baltian maissa. Leivomme paikallisesti neljässä leipomossa, jotka sijaitsevat Kiimingissä, Vammalassa, Kuusankoskella ja Vantaalla. Meillä työskentelee kaikkiaan noin 1 400 eri alan ammattilaista Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Heistä noin 500 työskentelee Suomessa.

Osana Lantmännen Unibakea olemme yksi Euroopan johtavista leipomoyrityksistä, jolla on toimintaa yli 20  maassa eri puolilla maailmaa. Lantmännen Unibaken kautta kuulumme myös maanviljelijöiden omistamaan Lantmännen-monialakonserniin.

Meidät tunnetaan Suomen suosituimman leivän, Vaasan Ruispalojen, valmistajana. Juuremme ulottuvat vuoteen 1849 ja yrityksemme on yksi Suomen vanhimmista valtakunnallisista leipomoista. Meille on alusta alkaen ollut tärkeää leipoa juuri sellaista leipää, kuin suomalaiset haluavat. Vaalimme pitkää leivontaperinnettämme ja olemme sitoutuneita kehittämään suomalaista leipäkulttuuria pitkälle tulevaisuuteen. Uudistamme leipämarkkinaa merkityksellisillä innovaatioilla pellosta pöytään. Tehtävämme on varmistaa, että suomalaiset saavat syödäkseen joka päivä tuoretta, terveellistä ja maistuvaa leipää.

Meillä on pienen leipomon sydän, mutta suuren leipomon vastuu. Vastuullisuus on toimintamme ja tuotteiden alku ja juuri. Ainutlaatuinen yritysrakenteemme takaa sen, että voimme ylläpitää kestävän kehityksen mukaisesti maataloutta ja elää sen kanssa tuottavassa yhteistyössä.