Elämää ilon kautta

 

anni_roosanauha

SuomiPOPilla juontajana toimiva Anni Hautala on avoimesti kertonut geenivirheestään, jonka vuoksi hänellä on elinikäinen alttius sairastua syöpään. Rintasyövän osalta riski on 60–80 prosenttia ja munasarjasyövän kohdalla 50 prosenttia.

Hautalan riskiä sairastumiseen voisi alentaa leikkauksella, jossa rintakudos poistetaan ja rinta rakennetaan uudelleen. Hän harkitsee leikkauksen menoa.

– On hienoa tietää, että tällainen mahdollisuus on olemassa. Siihen liittyy kuitenkin monia pohdittavia asioita, kuten miten voin olla puoli vuotta pois töistä ja mitä jos sairastun kuitenkin, Anni miettii ja jatkaa:

– Huomaan aina välillä miettiväni syöpäriskiä, mutta tiedän, ettei synkistelystä ole apua. Lähdin VAASANin lähettilääksi Roosa nauha -kampanjaan mukaan juuri siksi, koska haluan olla mukana hälventämässä ihmisten pelkoja rintasyövästä ja tuomassa myös ripauksen huumoria vakavan asian keskelle, Hautala kertoo.

Hautalaa ei ollut vaikeaa houkutella Roosa nauha -pullalähettilääksi, sillä tärkeän asian lisäksi hän pitää myös kampanjan tuotteesta eli uunituoreesta kanelipullasta.

– Kyllähän vastapaistettu kanelipulla höyryävän kahvikupposen kanssa vetää suun hymyyn ja tuo iloa arjen keskelle. Samaa fiilistä haluan levittää katsojille myös minikeskusteluohjelmassani, jossa pullakahvien lomassa keskustelemme julkisuudesta tunnettujen miesten kanssa – mistäpä muustakaan kuin naisista, Hautala paljastaa.