Vietnamilainen Street Food-buffet

Kerää kaveriporukka kasaan ja täytä pöytä Street Food mauilla Vietnamista. Bánh mi -hodarien ja hampurilaisten väliin sujahtaa tulisia lihapullia ja pihvejä sekä pikkelöityjä kasviksia. Vietnamilaista makumaailmaa täydentää maustekastikeet ja korianteri.

Ainesosat

8 Vaasan The BRGR hampurilaissämpylöitä
8 Vaasan The Dog hodarisämpylöitä
8 Vaasan Lil BRGR kauraburgerisämpylää
Lihapullat & pihvit (6-8 annosta):
2 Valkosipulinkynttä
2 rkl Raastettua inkivääriä
4 kpl Hoikkaa kevätsipulia hienonnettuna
800 g possun- tai naudan jauhelihaa
3 rkl Thaimaalaista kalakastiketta
2 rkl Maizenaa tai perunajauhoja
1 dl Hienonnettua korianteria
1 t Sriracha-chilikastiketta
Muutama kierros mustapippuria myllystä
Pikkelöidyt kasvikset (6-8 annosta):
4 Porkkanaa
300g Retikkaa
8 Retiisiä
1/2 Kurkkua
1,5 dl Sokeroimatonta riisiviinietikkaa
1 dl Vettä
1 dl Sokeria
1 tl Tomusokeria
Tarjoiluun:
3 dl Täysmajoneesia
1 ruukku Tuoretta korianteria
3 Kevätsipulia hienonnettuna
Rouhittua mustapippuria myllystä
1-2 rkl Thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl Sriracha-chilikastiketta

Ohje:

Ohjeet 6-8 annokselle:

Valmista lihapullat ja/tai pihvit ja pikkelöi kasvikset. Levitä hodari- tai hampurilaissämpylöille majoneesia. Jos haluat sämpylöistä rapeita, paista niitä 5 minuutin ajan 200-asteisessa uunissa. Täytä sämpylät valutetuilla, pikkelöidyilä kasviksilla ja lihapullilla/pihveillä. Mausta korianterilla ja hienonnetulla kevätsipulilla.

Rouhi päälle vielä mustapippuria ja mausta makusi mukaan kalakastikkeella ja chilikastikkeella.

Nauti makumatkastasi Vietnamiin!

 

Lihapullien & pihvien valmistus:

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä muiden aineiden kanssa.
  2. Pyörittele massasta kostutetuin käsin lihapullia ja/tai taputtele pihveiksi.
  3. Paista joko pannulla tai 225-asteisessa uunissa. Lihapullat kypsyvät noin 10 minuutissa.

Kavisten pikkelöinti:

  1. Kuori porkkana ja retikka ja huuhtaise retiisit. Leikkaa ne sekä kurkku tulitikunohuiksi paloiksi.
  2. Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos.
  3. Lisää suola ja annan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Lisää kasvikset ja nosta viileään maustumaan noin puoleksi tunniksi.