Välimeren karitsaburger

Herkullinen karitsaburger vie ajatukset Kreikan-lomalle. Hampurilaisessa karitsaa komppaavat minttu-fetapesto ja tzatzikimajoneesi. Karitsaburgerit sopivat hyvin myös rentoon pääsiäispöytään!

Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR -hampurilaissämpylää
700 g karitsan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
4 salaatinlehteä
Minttu-fetapesto:
3 rkl pinjan siemeniä
1/2 dl minttua hienonnettuna
1/2 dl oliiveja
1 valkosipulinkynsi
100 g fetajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Tzatzikimajoneesi:
1/4 kurkkua
1 dl majoneesia
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Valmista minttu-fetapesto: Paahda ja jäähdytä pinjansiemenet. Hienonna minttu, oliivit ja kuorittu valkosipulinkynsi ja murenna feta. Sekoita kaikki peston aineet keskenään.

Valmista tzatzikimajoneesi: Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta raasteesta nestettä siivilässä. Sekoita kaikki tzatzikimajoneesin aineet keskenään.

Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipulit.

Muotoile pihvit jauhelihasta. Tee pihveistä läpimitaltaan hieman sämpylää isompia, sillä pihvit kutistuvat paistettaessa. Suolaa ja pippuroi pihvien pinnat ja paista pihvit rasvassa paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli.

Paahda sämpylät.

Kokoa burgerit: majoneesia, salaatinlehtiä, pihvi, minttu-fetapestoa, tomaattia ja sipulia.