Ainesosat

4 kpl Vaasan Bao sämpylöitä
200 g porsaan savu palvikylkeä
80 g Kikkoman pokekastike
100 g punakaalia
50 g riisiviinietikkaa
50 g sokeria
50 g vettä
10 g seesaminsiemeniä, paahdettuna
1/2 kpl punainen chili, renkaina
1 kpl korianteri ruukussa
20 g pikariisiä (esikypsennettynä)
200 g rypsiöljyä
Misomajoneesi:
80 g majoneesia
10 g misotahnaa
1 g sitruunamehua

Ohje:

Valmista ensin misomajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Leikkaa punakaali suikaleiksi ja kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Kaada seos kaalien sekaan ja lisää seesaminsiemenet joukkoon. Anna maustua vähintään 2h.

Leikkaa porsaan kylki viipaleiksi (jos kylki sisältää nahan, niin leikkaa se pois) ja paista pannussa ruskeaksi. Lisää pokekastike ja anna kastikkeen karamellisoitua.

Laita rypsiöljy kattilaan ja kuumenna höyryän kuumaksi (n.200c). Lisää riisit ja anna niiden ”puffaantua” ja kaada sitten siivilään, jottei ne pala.

Lämmitä baot ohjeiden mukaan. Pursota pohjalle majoneesia, aseta porsaankylki viipale väliin ja pikkelöidyt punakaalit sekä pursota majoneesia päälle. Koristele annos korianterille ja chilillä sekä rapealla riisillä.