Ainesosat

2-3 pkt Vaasan The Bao-höyrysämpylöitä
600-700 g porsaan kassleria
2 rkl inkivääriä raasteena
3 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
2 rkl soijaa
Lisäksi:
1,5 dl teiyakikastiketta
1 ruukku tuoretta korianteria
3 kevätsipulia
2-3 punaista chiliä
2 limettiä
1,5 dl majoneesia
Vesimelonislush:
noin 1 litra vesimelonia kuutioina
1 limetin mehu
1/2 ruukkua minttua

Ohje:

Ota kassler huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.

Kuori ja raasta inkivääri, hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään inkivääri, valkosipuli, suola ja soija, ja hiero seos kauttaaltaan lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti vahvalla foliolla. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 5 tuntia. Nyhdä kuuma liha kahdella haarukalla puhtaaseen, laakeaan uunivuokaan. Kääntele lihan joukkoon teriyakikastike. Laita liha 225 asteeseen noin 10 minuutiksi paahtumaan.

Hienonna korianteri, kevätsipuli ja chili. Leikkaa limetit lohkoiksi.

Lämmitä baot ohjeen mukaan höyryttämällä (1-2 min) tai mikrossa (30 sek). Täytä majoneesilla, possulla, korianterilla ja chilillä ja purista limetinmehua päälle.

Vesimelonislush:

Kuori ja paloittele vesimeloni pakastuspussiin. Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia.

Laita vesimelonikuutiot, limettimehu ja mintunlehdet blenderiin tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.