Savulohihodarit

Kotimainen savulohi on maukas valinta hotdog -sämpylöiden täytteeksi. Savuohi hotdogin väliin laitetaan kalan lisäksi piparjuuri-perunasalaattia, kananmunaa ja marinoitua punasipulia.

Ainesosat

6 kpl Vaasan Dark Dog -hodarisämpylää
200 g Kalaonni-lämminsavu kirjolohifileetä
3 kananmunaa
ruohosipulia hienonnettua
Piparjuuri-perunasalaatti:
400 g (uutta) perunaa
1 1/2 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 tl piparjuuritahnaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Marinoidut punasipulit:
2 punasipulia
3/4 dl valkoviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

Ohje:

Marinoi punasipulit: Kuori ja viipaloi sipulit ja sekoita etikka, hunaja, öljy ja suola. Sekoita marinadi sipuleihin ja anna marinoitua pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Valmista piparjuuri-perunasalaatti: Keitä perunat, kuori ja kuutioi ne. Sekoita perunoihin muut salaatin ainekset.

Keitä munat, ja jäähdytä, kuori ja lohko ne. Höyrytä sämpylät lämpimiksi.

Kokoa hodarit: perunasalaattia, munalohkoja, savulohta ja marinoitua punasipulia. Korista ruohosipulisilpulla.

Vinkki! Perunasalaattiin voi kätkeä edellisen aterian jämäpotut. Parasta siitä tulee kesällä uusilla perunoilla.