Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark Dog -hodarisämpylää
1 hapokas omena (Granny Smith)
200 g lämminsavulohta
Marinoitu fenkoli:
1 fenkoli
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Piparjuurijogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl tuoretta piparjuurta hienona raasteena
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa

Ohje:

Tee marinoitu fenkoli etukäteen: leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Sekoita muut ainekset joukkoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Mittaa kaikki piparjuurijogurtin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

Lämmitä sämpylät kuivalla pannulla tai uunissa. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi.
Täytä sämpylät piparjuurijogurtilla, savulohella, marinoidulla fenkolilla ja omenasiivuilla.


Vaasan Dark Dog

Vaasan Street Food -tuoteperheen uusin tulokas Dark Dog on rukiinen hot dog -sämpylä. Täysjyväruista 26% sisältävä runsaskuituinen sämpylä on terveellisempi valinta sallittuun hodariherkutteluun.

 Dark Dogin koostumus on ihanan muhkea ja maussa on aavistuksen verran makeutta. Dark Dogin pinta kiiltää, kuten pitääkin ja pinnalle on ripoteltu unikonsiemeniä. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa.

Tutustu