Punatäytteiset Pink Baot

Nämä Aasialaiset höyrytettävät Bao-sämpylät täytetään pirteän punertavalla täytteellä, joka syntyy punasipulista ja punakaalista.
Pink Baot ovat täydellinen kasvisruoka vaikka ystävänpäivään. Alkuperäisen reseptin tehnyt Satokausikalenteri.

Resepti 8 annokselle
Valmistusaika noin 45 min + marmeladin jäähtyminen

Ainesosat

8 kpl Vaasan The Bao Bun -höyrysämpylää
tuoretta korianteria
Punasipulimarmeladi:
3 kpl (250 g) punasipulia
1 dl balsamiviinietikkaa
1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 dl hillo-marmeladisokeria
Marinoitu punakaali:
1 prk (n. 230 g) kidneypapuja
1 pullea valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 limen kuori ja mehu
1/2 - 1 punainen chili
ripaus suolaa

Ohje:

Tee ensin punasipulimarmeladi:

Hienonna punasipuli ja laita se kattilaan balsamiviini­etikan, veden ja suolan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää hillo-marmeladisokeri ja jatka kypsennystä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa seuraavaksi punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero suikaleiden joukkoon öljy, limen mehu sekä ripaukset suolaa ja sokeria.

Valuta kidneypavut ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ne kulhoon yhdessä öljyn sekä limen raastetun kuoren ja mehun kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta tahna hienonnetulla chilillä ja suolalla.

Lämmitä Baot pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punasipulimarmeladilla, kidneypaputahnalla ja marinoidulla punakaalilla. Viimeistele korianterilla.