Ainesosat

1 pkt Vaasan Bao Bun höyrysämpylöitä
160 g karitsanpaistia, ylikypsänä
50 g hoisinkastiketta
5 g seesaminsiemeniä, paahdettuna
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
50 g punakaalia suikaleena
5 g kevätsipulia ohuina suikaleina
12 kpl chiliä renkaina
12 kpl korianterin lehtiä
Seesaminsiemenmajoneesi:
60 g majoneesia
1 rkl seesaminsiemenöljyä
1 tl sitruunamehua
1 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
mustapippuria myllystä

Ohje:

Valmista ensin seemsaminsiemenmajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Seuraavaksi kiehauta sokeri, etikka ja vesi. Kaada seos suikaloitujen kaalien päälle ja anna maustua noin 1 tunti.

Revi ylikypsä karitsanpaisti paloiksi ja paista pannussa öljyn kera. Lisää hoisinkastike ja paahdetut seesaminsiemenet.

Valmista Bao Bunit höyryttämällä ne bambukorissa, höyrykorissa tai lämmittämällä mikrossa. Kasaa pohjalle pikkelöityä punakaalia, aseta karitsa kaalin päälle, koristele majoneesilla, kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.