Ainesosat

1 pss Vaasan Seesami ja Merisuola Ruisnachoja
500 g kanaa tai kalkkunaa
1 keltainen sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 vihreä chili siemenet poistettuna ja silputtuna
1 ruukku korianteria silputtuna
600 g mustapapuja
1 purkki tomaattimurskaa
1 punainen paprika paloiteltuna
1½ rkl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Ohje:

Irrota korianterin lehdet ja silppua oksat hienoksi. Säästä ruokalusikallinen korianterisilppua koristeeksi. Kuumenna öljy kannellisessa valurautapannussa. Kuullota kana, sipuli, valkosipuli, chili sekä korianterin oksat pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää pavut. Ripottele papujen päälle vehnäjauho ja sekoita kunnolla niin, että jauho imee pannun nesteet. Lisää tomaattimurska. Anna chilin kiehahtaa, laita kansi päälle ja siirrä pata uuniin. Kypsennä 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Tarjoile chili kulhosta. Viimesitele annos korianterilla ja nanchoilla.